نیشکر به عنوان یک ماده اولیه مهم در تولید شکر، به تدریج دامنه کاشت، مساحت و تولید خود را در چین گسترش داده است. در حال حاضر در مناطق هاینان، گوانگشی، یوننان، گوانگدونگ، گویژو، فوجیان و سایر مناطق کشت می شود. امروزه بسیاری از مناطق با تکیه بر مزیت منابع طبیعی، توسعه صنعت فرآوری نیشکر را ترویج می دهند. فرآوری نیشکر به شکر قهوهای و شراب نیشکر، به طور موثری نگرانی کشاورزان را برطرف میکند و ارزش افزوده نیشکر را افزایش میدهد. در این زمینه، نیشکر به عنوان “نیشکر شیرین” توسط مردم محلی شناخته میشود.
کارخانه فرآوری شکر قهوهای در شهر لوگنگ، با ارتقای کیفیت و کارایی صنایع سنتی و راهاندازی خط تولید مدرن شکر قهوهای، نه تنها به افزایش راندمان و ظرفیت تولید کمک میکند و تقاضای بازار برای شکر نیشکر را برآورده میکند، بلکه مشکل اشتغال و درآمد کشاورزان را نیز حل میکند و تضمین میکند که نیشکر کشاورزان به راحتی به فروش میرسد و درآمدشان به طور پیوسته افزایش مییابد. علاوه بر این، یک کارخانه تولید مشروب نیز با استفاده از نیشکر در دستگاه آبگیری پرسرعت و طی مراحل استریلیزاسیون، تخمیر، تقطیر، بستهبندی و سایر فرآیندها، مشروب نیشکر تولید میکند و ارزش افزوده نیشکر را بیشتر افزایش میدهد.
در فرآیند تولید شکر، تفاله نیشکر به عنوان یک محصول جانبی تولید میشود. اگر از این تفاله به طور کامل استفاده نشود، هدر رفت منابع محسوب میشود. برخی شرکتها از کورههای کربنیزه مداوم برای تبدیل تفاله نیشکر به پودر کربن نیشکر استفاده میکنند و سپس با استفاده از تجهیزات قالبگیری، بلوکهای کربنی، توپهای کربنی و … را با راندمان کربنیزه بالا، محیط زیستی و بدون دود و صرفهجویی در انرژی تولید میکنند.
چغندر قند، به غیر از نیشکر، یکی از مواد اولیه مهم صنعت قند است. این گیاه در مقایسه با نیشکر، مقاومت بیشتری در برابر سرما دارد و عمدتاً در مناطقی مانند مغولستان داخلی، هیلونگجیانگ و سین کیانگ کشت میشود. علاوه بر تولید شکر، محصولات جانبی چغندر نیز ارزش بالایی برای استفادههای مختلف دارند. به عنوان مثال، ملاس چغندر را میتوان با تخمیر یا فرآیندهای شیمیایی به اتانول، مونوسدیم گلوتامات و غیره تبدیل کرد و همچنین میتوان از آن برای تولید مخمر پروتئینی، اسید سیتریک و غیره استفاده کرد. ضایعات چغندر مانند سر سبز، ساقه و برگ، ریشه و تفاله چغندر نه تنها میتوانند برای استخراج بتائین مورد استفاده قرار گیرند، بلکه میتوانند به عنوان خوراک با کیفیت بالا و آبدار نیز مورد استفاده قرار گیرند.
در سالهای اخیر، برخی مناطق با تکیه بر مزایای منابع خود، به شدت توسعه صنعت تولید شکر از چغندر قند را ترویج دادهاند و در شمال کشور، “کارگاه مواد اولیه” و پایگاه فرآوری چغندر قند را به صورت استاندارد ایجاد کردهاند و به “تکامل مصرف منابع به چرخه سبز، ارتقای ارزش افزوده کم به ارزش افزوده بالا، و حرکت از تمرکز غیر کارآمد به سمت تمرکز کارآمد و متراکم” دست یافتهاند. گفته میشود که یک کارگاه در شهر ارغون، تجهیزات مدرن تولید و فرآوری چغندر قند، از جمله ماشین شستشوی سبزیجات با اسپری، خردکن، دستگاه استخراج عصاره از برج، دستگاه بیرنگسازی و تصفیه، دستگاه تشخیص اتوماتیک شکر، و غیره را برای فرآوری چغندر قند به شکر سفید، شکر نرم سفید و محصولات حاوی شکر و سایر محصولات با ارزش افزوده بالا، به کار گرفته است.
در کارگاههای فرآوری چغندر قند، خطوط تولید پردازش شکر نیز خریداری میشوند. مراحل شستشو، خرد کردن، استخراج، تبخیر و تصفیه، فیلتراسیون، جداسازی و تبلور بهطور کامل اتوماتیک انجام میشوند. خط تولید شکر با اتوماسیون بالا، ظرفیت تولید زیاد و میزان اتلاف کلی کم کار میکند و کیفیت شکر تولیدی نیز پایدار است. در واقع، فرایند تبخیر و تصفیه همواره انرژیبر بوده و این امر به صرفهجویی در مصرف انرژی و توسعه سبز کمک نمیکند. اما با تغییر و استفاده از دستاوردهای “فناوری رزین تبادل یونی برای تصفیه شربت قند”، میتوان مصرف انرژی را کاهش داده و به تولید شکر سبز دست یافت.
قند نیشکر و چغندر، مواد اولیه مهم برای تولید شکر داخلی هستند. حدود 90 درصد شکر سفره در کشور ما از نیشکر و 10 درصد آن از چغندر به دست می آید. امروزه، صنعت نیشکر و چغندر به تدریج زنجیره صنعتی کشت، فرآوری و فروش را شکل داده است و زنجیره فرآوری عمیق آن نیز به طور مداوم گسترش یافته است. این امر به اکثر کشاورزان اطمینان خاطر میدهد و به مردم اجازه میدهد تا “برنج صنعتی” را در نزدیکی خود مصرف کنند و باعث توسعه صنایع و افزایش درآمد کشاورزان میشود.
شرح محصول
دستگاه پوشش دهی قند/ شکلات/ مغزهای کاراملی
دستگاه پوششدهی قند، نوع تابه، برای پوششدهی قرصها و کپسولها در صنایع دارویی و غذایی استفاده میشود.
دستگاه کاراملیزه کردن آجیل همچنین برای گرد کردن و گرم کردن حبوبات و آجیل یا دانههای خوراکی استفاده میشود.
ظرف قندپاش با زاویه 30 درجه نسبت به افق قرار گرفته است.
گرمکنهایی مثل بخاری گازی یا برقی را میتوان مستقیماً زیر قابلمه قرار داد.
یک فن جداگانه با هیتر برقی در کنار دستگاه قرار داده شده است.
لوله دمنده به داخل گلدان برای گرم کردن یا خنک کردن کشیده میشود. ظرفیت حرارتی را میتوان در دو سطح انتخاب کرد.
میتواند براساس نیاز مشتریان، تابه قندپاشی با شکلهای خاص بسازد.
مشخصات فنی
دستگاه پوششدهی با شکر، دستگاه پوششدهی با شکلات، دستگاه کارامل کردن مغزها
کیو تی 300 | کیو تی 400 | کیوتی-۶۰۰ | کیو تی 800 | کیو تی ۱۰۰۰ | |
قطر تابه | سیصد میلیمتر | چهارصد میلیمتر | ششصد میلیمتر | هشتصد میلیمتر | یک متر |
تولید
ظرفیت (زمان) |
یک و نیم تا سه کیلوگرم | ۲ تا ۵ کیلوگرم | ۸ تا ۱۵ کیلوگرم | ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم | ۵۰ تا ۷۰ کیلوگرم |
محدوده سرعت | صفرتا46دوردردقیقه | صفرتا46دوردردقیقه | صفرتا36دوردردقیقه | صفرتا32دوردردقیقه | صفرتا32دوردردقیقه |
قدرت موتور | دوازده صدم کیلووات | 0.37 کیلووات | سه چهارم کیلووات | یک و یک دهم کیلووات | یک و نیم کیلووات |
قدرت فن | چهل وات | وات | وات | 200 وات | 200 وات |
قدرت فن | 600 وات | 900 وات | یک هزار وات | 2000 وات | 2000 وات |
اندازه (میلیمتر) | ۵۶۰ در۳۰۰در۸۵۰ | ۶۷۰ در۵۶۰ ضربدر۱۲۵۰ | هفتصد و هشتاد در ششصد در هزار و سیصد و شصت | ۱۱۰۰ در۸۰۰ در۱۶۰۰ | ۱۱۰۰ در۱۱۰۰در۱۴۳۰ |
وزن | سی کیلوگرم | ۳۵ کیلوگرم | 110 کیلوگرم | دویست و چهل کیلوگرم | دویست و پنجاه کیلوگرم |