خط تولید قند - دستگاه تولید قند حبه، کله، خشابی و شکسته

خط تولید قند (دستگاه تولید قند) شامل فرایندی دقیق و جذاب است که با تبدیل مواد اولیه‌ای مانند چغندر یا نیشکر به مایع آغاز می‌شود. با سرمایه‌گذاری در این صنعت، شما وارد دنیایی می‌شوید که در آن فناوری‌های مدرن و دانش تخصصی با هم ترکیب شده‌اند تا محصولی باکیفیت و استاندارد تولید کنند. سفارش و خرید خط تولید قند کله، قند حبه، قند شکسته، قند از شکر، قند از چغندر، قند کله پختی و … با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت

برای مشاوره رایگان پیش از سفارش طراحی و ساخت دستگاه های خط تولید قند و استعلام قیمت تجهیزات کارخانه قند با شماره 36516660(051) تماس بگیرید.

تعداد دستگاه

38 عدد

مدت زمان ساخت

2 هفته تا 2 ماه

استاندارد های اجرا

iso140000

تضمین کیفیت

40 سال تجربه پیمان توس

مراحل تولید قند در کارخانه تولید قند

یکی از شیوه‌های تهیه قند، استفاده از شکر از پیش آماده است. ماشین‌آلات ساخت پیمان توس برای ایجاد قند از شکر نیز طراحی و تولید شده‌اند که در این بخش به آنها اشاره‌ای نیز خواهیم داشت.

تولید قند در این حالت با پر کردن مخزن پایین با شکر دانه ریز آغاز می‌شود. شکر توسط یک نقاله مارپیچی بلند به مخزن در ارتفاع مناسب ریخته می‌شود.

از مخزن بالایی، شکر به هاپر و سپس به میکسر که شکر را مرطوب می‌کند، منتقل خواهد شد. شکر مرطوب از میکسر خارج شده و در قالب‌های مخصوص پر می‌شود. در قالب، شکر فشرده شده و سپس از فشار خارج می‌شود.

مکعب‌های شکر از سمت پایین قالب بر روی نوار نقاله قرار می‌گیرند. نوار نقاله مکعب‌های مرطوب شکر را به بخش حرارتی منتقل می‌کند. بخش کوره از استیل ضدزنگ ساخته شده و به صورت یک تونل طراحی شده است و قالب‌های به دست آمده به صورت یکنواخت حرارت دریافت می‌کنند.

هنگامی که مکعب‌های شکر خشک شدند، به طور خودکار به ماشین‌آلات خنک‌کننده هدایت می‌شوند. با عبور از خنک‌کننده، قند شکل هندسی ایدئال خود را حفظ می‌کند.

خرد کردن و بسته‌بندی نهایی آنها می‌تواند به صورت نیمه‌خودکار یا تمام خودکار باشید. در فرایند نیمه‌خودکار حدود 5 نفر کارگر و اپراتور فعالیت می‌کنند.

به گونه ای دیگر می توان گفت

تولید قند شامل چندین مرحله اصلی است که باید در هر مرحله دقت کافی برای دستیابی به کیفیت بالا را درنظر بگیریم . حال این مراحل شامل:

انتخاب مواد اولیه (شکرخام):

برای تولید قند ابتدا از شکر خام که از نیشکر یا چغندر قند به دست می آید استفاده میکنند. کیفیت شکر خام بر کیفیت قند تاثیر به سزایی دارد . شکر خام بتاید از نظر رطوبت ، ناخالصی ها و درصد ساکارز مناسب باشد .

پالایش شکر خام :

شکر خام اکثرا دارای یکسری ناخالصی های مختلف هست. در این مرحله شکر به وسیله فرایند های شیمیایی و فیزیکی تصفیه می شود تا به شکر سفید یا شکر تصفیه شده تبدیل شود . که فرایند شامل:

پالایش شیمیایی : اضافه کردن آهک ، دی اکسید کربن و حرارت دادن برای حذف رنگ و ناخالصی ها.

فیلترکردن: استفاده کردن از فیلتر های مخصوص برای حذف مواد جامد و ناخالصی های باقی مانده .

کریستالیزه کردن:

در این روش شکر تصفیه شده در دیگ های کریستالیزه قرار میگره . باکاهش دما و بخار دادن ، شکر شروع به بلور شدن میکند و کریستال های شکر سپس از شیره جدا می شود.

قالب گیری قند:

در مرحله قالب گیری شکر کریستالی شده در قالب های مخصوص ریخته می شود . قند می تواند به شکل های مختلفی تولید شود از قند های حبه ای کوچک تا قند های فله ای بزرگ.

بسته بندی قند:

بعد از انجام قالب گیری ها قند هارا بسته  بندی می کنیم . بسته بندی ها می توانند به صورت خودکار یا دستی انجام شوند و می تواند شامل بسته بندی های کوچک یا فله ای باشد . دستگاه های بسته بندی می توانند به صورت اتواماتیک وزن و تعداد قند هارا کنترل کرده و در بسته بندی های مختلف جایگذاری کنند.

قند یکی از کالاهای اساسی است که تقاضای برای آن بالا است. با این حال، کیفیت آن برای مشتریان از اهمیت وافری برخوردار بوده و به همین سبب به‌کارگیری ماشین‌آلات صنعتی دقیق که کیفیت و بهره‌وری را افزایش دهند، ضروری خواهد بود.

خط تولید قند چیست؟ دستگاه تولید قند چگونه عمل می‌کند؟

خط تولید قند یک فرایند صنعتی پیچیده است که طی آن ماده اولیه (مانند چغندرقند یا نیشکر) به شکر تبدیل می‌شود. در این خط تولید، ماده اولیه ابتدا خرد شده و سپس آبگیری می‌شود تا شیره حاوی شکر استخراج شود. این شیره تصفیه شده و غلیظ می‌شود تا کریستال‌های شکر تشکیل شوند. این کریستال‌ها جدا شده، خشک شده و بسته‌بندی می‌شوند تا به عنوان محصول نهایی عرضه شوند.

دستگاه‌های تولید قند متنوع هستند و هر کدام وظیفه خاصی را در این فرایند بر عهده دارند و شما می‌توانید انواع تجهیزات لازم برای راه‌اندازی این خط تولید را از مجموعه پیمان توس تهیه کنید. ماشین‌آلات صنعتی ساخته شده توسط ماشین‌سازی پیمان توس از نوآوری و فناوری‌های به روز دنیا پیروی می‌کنند. برخی از این دستگاه‌ها شامل خردکن‌ها، آسیاب‌ها، دیگ‌های تبخیر، سانتریفیوژها و خشک‌کن‌ها هستند. این دستگاه‌ها به صورت هماهنگ با یکدیگر کار می‌کنند تا شکر را از ماده اولیه استخراج کرده و آن را به محصولی با کیفیت تبدیل کنند.

1- خط تولید قند از چغندر

خط تولید قند از چغندرقند شامل فرایندی چند مرحله‌ای است که از استخراج قند طبیعی موجود در چغندر آغاز می‌شود. ابتدا چغندرها شسته و خرد می‌شوند تا سلول‌های آنها آزاد شوند. سپس از طریق استخراج با آب داغ، قند از سلول‌ها جدا شده و به شکل شیره قندی در می‌آید. این شیره قندی از طریق تصفیه و تغلیظ به مایع غلیظ‌تری تبدیل شده و سپس با فرایند تبلور، قند به صورت بلورهای جامد در می‌آید. بلورها خشک شده و به قطعات قند تبدیل می‌شوند.

2- تولید قند از نیشکر

تولید قند از نیشکر شامل فرایندهایی است که مشابه با تولید قند از چغندر با این تفاوت اصلی که منبع اولیه آن نیشکر خواهد بود. در این خط تولید، ابتدا نیشکرهای برداشت شده به کارخانه آورده می‌شوند، جایی که پس از خرد شدن، آب‌گیری شده و شیره قندی استخراج می‌شود. این شیره قندی نیز تصفیه و تغلیظ شده و به صورت بلورهای قند تبلور می‌یابد. فرایندهای تصفیه و خالص‌سازی برای جداسازی ناخالصی‌ها و به دست آوردن قند خالص نیز در این خط تولید اهمیت زیادی دارد.

3- خط تولید قند از شکر – دستگاه تولید قند از شکر

در اکثر کارخانه ها یا کارگاه های تولید قند از ماده اولیه شکر استفاده می کنند.

4- تولید قند پختی

در خط تولید قند پختی، قند از طریق فرایندهای حرارتی تولید می‌شود. در این روش، شیره قند پس از تغلیظ به مراحلی از پختن می‌رسد که طی آن بلورهای قند به طور یکنواخت تشکیل می‌شوند.  این فرایند نیازمند دقت در تنظیم دما و فشار است تا قند بلوری مناسب تولید شود. معمولاً این روش برای تولید انواع قند در اندازه‌های مختلف استفاده می‌شود و قند پختی به دلیل کیفیت بلورها و زمان طولانی‌تری که برای تبلور می‌برد، محبوب است.

5- خط تولید قند کله

خط تولید قند کله مخصوص تولید قندهای قالبی و به شکل کله است. در این فرایند، شیره قند تغلیظ شده و سپس در قالب‌های مخروطی شکل ریخته می‌شود. پس از طی شدن مراحل تبلور و سرد شدن، قند به شکل کله درمی‌آید. این قندها معمولاً در اندازه‌های بزرگ تولید می‌شوند و برای مصرف خانگی و سنتی محبوب هستند. همچنین در این فرایند از دستگاه‌های خاصی برای شکل‌دهی و قالب‌گیری استفاده می‌شود.

6- خط تولید کله قند خشابی

یکی از مدل های تولید قند، قند خشابی هست که بازار هدف خود را دارد.

7- خط تولید قند حبه

یکی دیگر از دستگاه هایی که بعد از تولید قند کله در این روزهای بازار مصرف قند ایران نیاز هست دستگاه های خرد کردن قند، تمیز کردن و بسته بندی است. دیگر قند کله در بازارها خریداری ندارد و باید در کارخانه قند را به صورت حبه شده به دست بنک داران برسانند.

8- خط تولید قند شکسته

خط تولید قند شکسته هم سرچ می شود که در واقع همان مرحله قبل از قند حبه صادراتی است.

کاربردهای قند در صنایع مختلف

قند به عنوان یک شیرین‌کننده طبیعی، در صنایع مختلفی کاربرد گسترده‌ای دارد. از صنایع غذایی گرفته تا داروسازی، قند نقش مهمی ایفا می‌کند.

صنعت قنادی و شیرینی‌پزی

قند یکی از اصلی‌ترین مواد تشکیل‌دهنده شیرینی‌ها، کیک‌ها، شکلات‌ها و سایر محصولات قنادی است.

صنعت نوشابه‌سازی

در تولید انواع نوشابه‌های گازدار و غیر گازدار از قند استفاده می‌شود.

صنعت لبنیات

در تولید برخی محصولات لبنی مانند بستنی، شیرینی‌های لبنی و برخی انواع پنیر از قند استفاده می‌شود.

تولید الکل

قند یکی از مواد اولیه مهم در تولید الکل است.

تولید کودهای زیستی

برخی کودهای زیستی حاوی قند هستند که به عنوان منبع انرژی برای میکروارگانیسم‌های مفید خاک عمل می‌کنند.

مراحل تولید قند از نیشکر و چغندر – مراحل تولید قند در کارخانه

تهیه قند از نیشکر و چغندر شامل مراحلی متفاوت از تولید قند به وسیله شکر از پیش آماده است.

آماده‌سازی اولیه

  • چغندر یا نیشکر پس از برداشت، شسته و تمیز می‌شود.
  • سپس، این مواد به قطعات کوچک‌تر خرد شده تا سطح تماس بیشتری با حلال داشته باشند و استخراج شیره راحت‌تر شود.
  • تبدیل به شکر توسط دستگاه: در این بخش چند دستگاه استفاده می‌شوند:
  • دیفیوزر: در این دستگاه، آب گرم از روی قطعات خرد شده چغندر یا نیشکر عبور کرده و قند را از آنها استخراج می‌کند.
  • تصفیه‌خانه: شیره خام حاوی ناخالصی‌هایی است که باید جدا شوند. در تصفیه‌خانه، شیره با استفاده از آهک و دی‌اکسیدکربن تصفیه می‌شود.
  • تبخیرکننده: شیره تصفیه شده در تبخیرکننده غلیظ می‌شود تا درصد قند آن افزایش یابد.
  • پخت‌خانه: در پخت‌خانه، شیره غلیظ شده تحت شرایط خاصی حرارت داده می‌شود تا کریستال‌های شکر تشکیل شوند.
  • سانتریفیوژ: کریستال‌های شکر از ملاس (شیره باقیمانده) جدا می‌شوند.

تولید قند خشک

این بخش، تقریباً مشابه با آن مراحلی است که در بخش قبل نیز توضیح داده‌ایم. قند ممکن است به صورت قند حبه روتاری یا قند حبه معمولی تولید شود:

  • قند حبه روتاری: در این نوع قند، شکر مرطوب در قالب‌های استوانه‌ای شکل پرس می‌شود و به صورت مداوم در یک تونل خشک‌کن چرخان حرکت می‌کند. این روش باعث تولید قندهایی با شکل یکدست و کیفیت بالا می‌شود.
  • قند حبه معمولی: در این روش، شکر مرطوب در قالب‌های ثابت پرس می‌شود و سپس خشک می‌شود. این روش نسبت به روش روتاری ساده‌تر است؛ اما ممکن است کیفیت محصول نهایی به اندازه روش روتاری یکدست نباشد.

بسته‌بندی و عرضه

در انتها قند به دست آمده توسط دستگاه توزین و بسته‌بندی، در بسته‌های پلاستیکی ریخته و مهروموم می‌شود. توجه داشته باشید، این مرحله و تمامی مراحل گفته شده باید در محیطی کاملاً بهداشتی انجام شوند تا با استانداردهای ملی و بین‌المللی هماهنگی داشته باشند. در این راستا ضروری است از ماشین‌آلات کاملاً بهداشتی و دقیق استفاده نمایید.

چالش های موجود در تولید قند

  • کنترل کیفیت محصول : یکی از مراحل پر اهیمت در تولید قند حفظ کیفیت آن در تمامی مراحل است . از انتخاب کردن شکر خام گرفته تا فرآیند پالایش ، کریستالیزه کردن و بسته بندی ، باید کیفیت محصول با دقت مورد بررسی و کنترل قرار بگیرد .
  • میزان مصرف انرژی : خط تولید قند انرژی زیادی را مصرف می کند به ویژه در مرحله کریستالیزه کردن و خشک کردن . استفاده از دستگاه های با راندمان انرزی بالا و بهینه سازی مصرف انرژی می تواند هزینه های تویلد را کاهش دهد.
  • تأمین مواد اولیه : یکی دیگر از چالش هایی که با ان سرو کار داریم  تامین شکر خام با کیفیت بالا است . در شرایطی که بازار شکر خام نوسانات زیادی دراد ، تولید کنندگان باید با تامین کنندگان قابل اعتماد همکاری داشته باشند.

استفاده از تکنولوژی های پیشرفته در خط تولید قند

اتوماسیون و کنترل هوشمند 

در خط تولید قند اتوماسیون میتواند بهره وری و دقت را به شدت افزایش دهد . مواردی از این قبیل فناوری های جدید را در اینجا مشاهده می کنیم :
  • سیستم های کنترل از راه دور :
امروزه دستگاه های تولید قند قادر به اتصال به سیستم های مبتنی بر اینترت (IOT) هستند . اینم سیستم ها اجازه می دهند تا تولید کنندگان فرآیند تولید را به طور همزمان از راه دور هم بتوانند نظارت کنند چه از طریق اپلیکیشن چه نرم افزار ها می توانند دما ، سرعت ، زمان یا سایر پارامترهای تولید را تنظیم و مورد بررسی قرار دهند و روی آن کنترل داشته باشند .
  • دستگاه های پیشرفته با هوش مصنوعی :
هوش مصنوعی می تواند در پیش بینی مشکلات در فرآیند تولید و بهبود عملکرد دستگاه ها نقش مفید موثری داشته باشد . دستگاه های هوشمند با استفاده از داده های تاریخی و تحلیل کردن آن ها می توانند خطاهای احتمالی را پیش بینی کرده و به تعمیرات آن بپردازند و کیفیت محصول نهایی را بهتر کنند تا محصولی با کیفیت تر در اختیار کاربر قرار دهند.

 روش های نوین بسته بندی قند

بسته بندی های هوشمند : بسته بندی هایی که قابلیت اتصال به اپلیکیشن موبایل دارند و میتوانند اطلاعات مربوط به تاریخ انقضا ، منشا محصول و جزئیات تولید را به مشتریان ارائه دهند.
بسته بندی های زیست تخریب پذیر : استفاده از مواد بسته بندی قابل بازیافت و زیست تخریب پذیر به جای پلاستیک های سنتی می تواند در جذب مصرف کنندگان آگاه به مسائل محیط زیستی موثر باشد .
بسته بندی های فانتزی: برای جلب توجه مشتریان در بازار های خاص ، می توان بسته بندی های جذاب و فانتزی با طراحی های خلاقانه ایجاد کرد 

ماشین‌آلات خط تولید قند: یک نگاه کلی

ماشین‌آلات لازم جهت استفاده در خط تولید انواع قند را می‌توانید در مجموعه پیمان توس مشاهده و تهیه کنید. هر یک از این ماشین‌آلات با دقت طراحی و تولید شده‌اند و وظیفه خاصی را در فرایند تولید مواد اولیه به قند اجرا می‌کنند.

  • نقاله‌ها: برای انتقال مواد اولیه، محصولات نیمه‌کاره و محصول نهایی بین مراحل مختلف خط تولید به کار می‌روند.
  • واشرها یا دستگاه شستشو: برای تمیز کردن و شستشوی مواد اولیه مانند چغندر قند یا نیشکر استفاده می‌شوند.
  • خردکن‌ها: مواد اولیه را به قطعات کوچک‌تر خرد می‌کنند تا سطح تماس آن‌ها با حلال افزایش یافته و استخراج شیره راحت‌تر شود.
  • پرس‌ها یا دیفیوزرها: برای استخراج شیره از مواد خرد شده استفاده می‌شوند. دیفیوزرها با استفاده از آب گرم، قند را از مواد جامد جدا می‌کنند.
  • تصفیه‌خانه‌ها: برای حذف ناخالصی‌ها از شیره خام استفاده می‌شوند. این مرحله شامل فرایندهایی مانند آهک زنی و گازکربنیک زنی است.
  • اواپراتورها: برای تغلیظ شیره و افزایش غلظت قند به کار می‌روند.
  • پان پخت‌ها: برای ایجاد شرایط مناسب جهت تشکیل کریستال‌های قند در شیره غلیظ شده استفاده می‌شوند.
  • سانتریفیوژها: برای جداسازی کریستال‌های قند از ملاس (شیره باقیمانده) استفاده می‌شوند.
  • خشک‌کن‌ها: برای حذف رطوبت از کریستال‌های قند و تولید شکر خشک استفاده می‌شوند.
  • خردکن قند: خردکن قند دستگاهی است که با استفاده از تیغه‌های تیز و قدرتمند، کله قند یا کلوخ‌های بزرگ قند را به حبه‌های کوچک‌تر و یکنواخت تبدیل می‌کند. خرد کن می‌تواند اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک باشد.
  • بسته‌بندی‌ها: برای بسته‌بندی شکر در بسته‌بندی‌های مختلف مانند کیسه، جعبه و… استفاده می‌شوند.

علاوه بر این ماشین‌آلات اصلی، دستگاه‌های دیگری نیز در خط تولید قند استفاده می‌شوند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • پمپ‌ها: برای انتقال مایعات مانند شیره در خط تولید.
  • فیلترها: برای جداسازی ذرات جامد از مایعات.
  • شیرآلات: برای کنترل جریان مایعات و گازها.
  • سیستم‌های کنترل: برای کنترل و نظارت بر تمامی مراحل تولید.

مشاوره و راه اندازی خط تولید انواع قند

جهت راه‌اندازی خط تولید انواع قند، انتخاب تجهیزات مناسب و طراحی فضای تولید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مشاوران مجرب گروه پیمان توس مشهد با تخصص در زمینه تولید ماشین‌آلات صنعتی، آماده هستند تا با بازدید از محل پروژه، به شما کمک کنند تا بهترین تصمیمات را برای راه‌اندازی خط تولید بگیرید.

 برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و دریافت کاتالوگ و قیمت ماشین‌آلات طراحی شده توسط گروه پیمان توس، از طریق شماره‌های موجود در وب‌سایت با ما در ارتباط باشید.

فرم ثبت مشاوره برای راه اندازی خط تولید

سوالات متداول

در هر خط تولید قند چند نفر نیروی انسانی نیاز است؟

تعداد نیروی انسانی مورد نیاز بسته به اندازه و نوع خط تولید متفاوت است. برای خطوط تولید نیمه‌اتوماتیک، حدود 5 تا 10 نفر نیاز است، در حالی که در خطوط کاملاً اتوماتیک این تعداد می‌تواند کمتر باشد، زیرا بسیاری از فرآیندها توسط ماشین‌آلات انجام می‌شود.

فضای مورد نیاز برای خط تولید قند به ظرفیت تولید و نوع تجهیزات مورد استفاده بستگی دارد. برای یک خط تولید متوسط، معمولاً حدود 500 تا 1000 متر مربع فضای عملیاتی لازم است. این مساحت شامل فضای مورد نیاز برای ماشین‌آلات، انبار مواد اولیه، و انبار محصول نهایی است.

بسته به نوع ماشین‌آلات مورد استفاده، می‌توان انواع مختلفی از قند مانند قند کله، قند پختی، قند شکسته و قند حبه‌ای را تولید کرد. برخی خطوط تولید امکان تنظیم فرآیندها برای تولید این انواع مختلف را دارند.

دستگاه های تولید شرکت پیمان توس در ابعاد، اشکال و ظرفیت های مختلف، قابل سفارش می باشد، همچنین آمادگی خود را جهت تامین کلیه ی ماشین آلات مورد نیاز کارخانجات، تولید کنندگان و تامین کنندگان این صنعت اعلام می نماییم. کلیه ی مراحل نصب، راه اندازی و آموزش و اعزام نیرو مربوط به تولید قند توسط کارشناسان و مهندسین این شرکت صورت می پذیرد.

دستگاه های مورد نیاز تولید قند شامل:

  • دستگاه آپارات قند
  • دستگاه شربت ساز
  • دستگاه دیگ بخار
  • دستگاه فیلتر پرس
  • دستگاه مالاکسور
  • دستگاه بلت
  • مخزن پس آب سه جداره
  • دستگاه میکسر کریستایزر
  • دستگاه هلیس
  • دستگاه رنگبر
  • دستگاه سانتریفیوژ

کامل بودن دستگاه های خط تولید و کیفیت بالا آنها در کنار تجربه 40 ساله باعث شده است تا پیمان توی بهترین سازنده دستگاه های خط تولید قند باشد.

جهت تولید قند از شکر سفید احتیاج به تکنولوژی و ماشین الات خاص می باشد که شرکت ماشین سازی پیمان توس با سابقه بیش از 20 سال در تولید ماشین الات پیشگام بوده و دارای تجربه و دانش فنی در این راستا می باشد.

1- حل کن شکر

در این قسمت شکر سفید با اب گرم مخلوط می گردد تا یک شربت با بریکس 60 الی 62 به وجود آید .

2- فیلترپرس و رنگ بر

شربت به دست آمده از قسمت حل کن دارای کدورت و رنگ می باشد جهت از بین بردن کدورت شربت از دستگاه فیلتر پرس و رنگ آن از دستگاه رنگ بر استفاده می گردد.

3- تغلیظ کننده (آپارات)

در این قسمت شربت بریکس 60 الی 62 تغلیظ می گردد تا بریکس نهایی به مقدار حدود 95 برسد لازم به ذکر است این فرایند در خلاء نسبی انجام می گیرد تا رنگ حاصل تغییر نکند .

4- مخازن ذخیره

شربت صاف شده و رنگ بری شده در این مخازن ذخیره می شود تا اماده تغلیظ گردد .

قیمت تجهیزات کارخانه قند بسته به کامل تر بودن و حجم مخازن می تواند متفاوت باشد. ولی در کل هزینه ساخت و طراحی دستگاه های لازم برای تولید قند از 4 میلیارد تومان شروع می شود.

پیمان توس در واقع تولید کننده و ماشین ساز در صنایع غذایی است ولی بسته به شرایط ممکن است خرید و فروش خط تولید قند هم در برنامه های کاری شرکت قرار دهیم.

خط تولید نبات با خط تولید قند تقریبا مشابه هم هستند و تعداد از دستگاه های نیز یکی است.

با توجه به پیشرفت صنعت مواد غذایی و ساخت ماشین آلات صنعتی و مدرن، تولید قند به روش سنتی زمان بر بوده و است و از حوصله افراد در سال 1403 یا 2024 خارج است.