خط تولید حبوبات

خط تولید حبوبات شامل 6 دستگاه اصلی از جمله دستگاه بوجاری، پولیش و بسته‌بندی می شود. حبوبات ذخیره شده در انبار از طریق بالابر به دستگاه بوجاری منتقل شده و پس از مرتب سازی برحسب اندازه و رنگ به دستگاه پولیش فرستاده می‌شوند. در نهایت، بسته‌بندی می‌شوند. ممکن است این روند شامل دستگاه‌های جانبی دیگری مانند برچسب زن نیز باشد که به درخواست کارفرما به خط تولید اضافه می شود.

برای مشاوره رایگان پیش از سفارش طراحی و ساخت دستگاه های خط تولید حبوبات با شماره 36516660(051) تماس بگیرید.

تعداد دستگاه

4 عدد

مدت زمان ساخت

3 ماه

استاندارد های اجرا

iso140000

تضمین کیفیت

40 سال تجربه پیمان توس

مراحل خط تولید حبوبات

خط تولید حبوبات فرایندی چند مرحله‌ای است که شامل انبارداری، بوجاری، پولیش، توزین و بسته‌بندی می‌شود. هر یک از این مراحل نقش مهمی در تولید محصولی با کیفیت و بهداشتی دارد. با توجه به نیازهای بازار و تکنولوژی‌های روز، این خطوط تولید به طور مداوم در حال بهبود و توسعه هستند. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر و کاتالوگ ماشین‌آلات نوین موجود در این خط تولید، با مشاوران مجموعه پیمان توس در ارتباط باشید.

گام اول: انبار مواد اولیه

در این بخش، حبوبات خام پس از ورود به کارخانه، در شرایطی مناسب نگهداری می‌شوند تا از آلودگی‌ها، حشرات و تغییرات رطوبتی محافظت شوند. انبار باید دارای تهویه مناسب، دما و رطوبت کنترل شده باشد تا کیفیت حبوبات حفظ شود. همچنین، سیستم‌های نظارتی برای جلوگیری از نفوذ آفات و کنترل دما و رطوبت به صورت مداوم فعال هستند.

گام دوم: انتقال مواد و بوجاری

پس از انبارداری، حبوبات به بخش بوجاری منتقل می‌شوند. بوجاری فرایندی است که طی آن، ناخالصی‌هایی مانند سنگ‌ریزه، خاک، ساقه، برگ و سایر مواد خارجی از حبوبات جدا می‌شود. دستگاه‌های بوجاری با استفاده از روش‌های مختلف مانند غربالگری، بادگیری و شناورسازی، ناخالصی‌ها را از حبوبات جدا می‌کنند.

  1. حجم تولید: دستگاه‌های خط تولید حبوبات می‌توانند با توجه به نیاز مشتری و ظرفیت تولید کارخانه، در ظرفیت‌های مختلفی از 500 کیلوگرم تا 2 تن در ساعت طراحی و ساخته شوند.
  2. مصرف برق: مصرف برق دستگاه‌ها به عوامل مختلفی مانند ظرفیت تولید، نوع دستگاه‌ها و تکنولوژی مورد استفاده بستگی دارد. به طور معمول، مصرف برق این دستگاه‌ها بین 1 تا 2 کیلووات است.

گام سوم: پولیش حبوبات

پولیش مرحله‌ای است ظاهر حبوبات بهبود پیدا می‌کند. همچنین، پولش می‌تواند به حذف لایه‌های خارجی آسیب دیده و آلوده حبوبات کمک کند. دستگاه‌های پولیش از ساینده‌های نرم و چرخش با سرعت بالا استفاده می‌کنند.

گام چهارم: تورین و بسته‌بندی حبوبات

در آخرین مرحله، حبوبات تمیز و پولیش شده، توزین شده و در بسته‌بندی‌های مختلف قرار می‌گیرند. بسته‌بندی حبوبات می‌تواند به صورت فله، کیسه‌ای یا بسته‌بندی‌های کوچک‌تر برای مصارف خانگی باشد. دستگاه‌های توزین و بسته‌بندی با دقت بالا، مقدار مشخصی از حبوبات را در هر بسته قرار می‌دهند و سپس بسته‌ها را مهروموم (seal) می‌کنند.

هر یک از دستگاه‌های گفته شده، انواع مختلفی دارند که انتخاب آنها به وسعت کارخانه وابسته است. کاتالوگ ماشین‌آلات صنعتی مورد نیاز برای ایجاد خطوط تولید حبوبات را از کارشناسان ما در مجموعه پیمان توس مشهد بخواهید.

خط تولید حبوبات چیست؟

خط تولید حبوبات به مجموعه‌ای ماشین‌آلات گفته می‌شود که پس از پاک‌سازی حبوبات از شن و ضایعات، آنها را مرتب کرده و در نهایت بسته‌بندی می‌کنند.
به‌کارگیری ماشین‌آلات دقیق و حرفه‌ای روند تولید محصولات را تسریع می‌بخشد. ماشین‌آلات صنعتی پیمان توس مشهد با تنظیمات کامل و دقت بالا علاوه بر افزایش بهره‌وری، ایمنی کارگران را نیز فراهم می‌کنند.

حبوبات شامل چه موادی می‌شوند؟

حبوبات سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها (به خصوص گروه B) و مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم و منیزیم هستند. حبوبات شامل انواع مختلفی از جمله موارد زیر می‌شوند:

  • نخود
  • عدس
  • لپه
  • باقلا سبز
  • ماش
  • دال عدس
  • لوبیا سفید
  • لوبیا چیتی
  • لوبیا قرمز
  • سویا

ماشین‌آلات صنعتی خط تولید حبوبات

برای راه‌اندازی خطوط تولید حبوبات به ماشین‌آلاتی دقیق و کارآمد نیازمند خواهید بود که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد.

  1. انواع دستگاه بالابر

در خط تولید حبوبات، بالابرها برای انتقال مواد به دستگاه‌های مختلف استفاده می‌شوند و انواع مختلفی دارند:

  • بالابر Z: این نوع بالابر به دلیل شکل ظاهری خود به نام «Z» نام‌گذاری شده است و به طور خاص برای انتقال مواد فله‌ای و حجیم مثل حبوبات استفاده می‌شود. این دستگاه مواد را به‌صورت عمودی و افقی جابه‌جا می‌کند و برای خطوط تولیدی با ارتفاع مختلف مناسب است.
  • بالابر کاسه‌ای: این بالابرها از کاسه‌هایی تشکیل شده‌اند که مواد را به طور پیوسته به قسمت‌های بالاتر خط تولید انتقال می‌دهند. این نوع بالابر برای مواد دانه‌ای و خشک مانند حبوبات مناسب است و از آسیب رسیدن به مواد در حین جابه‌جایی جلوگیری می‌کند.
  • بالابر اوگر حلزونی (برای مواد پودری): این نوع بالابر برای انتقال مواد پودری و خرد شده به کار می‌رود. با استفاده از یک پیچ حلزونی، مواد به سمت بالا حرکت داده می‌شوند و برای مواد پودری و نیمه پودری بسیار کارآمد است.

  2. ماشین بوجاری حبوبات

بوجاری به فرایند جدا کردن ضایعات و ناخالصی‌ها از حبوبات گفته می‌شود و ماشین‌آلات صنعتی مختلفی ساخته شده توسط ماشین‌سازی پیمان توس مشهد، برای این کار وجود دارند:

  • بوجاری فوتوسلی: این دستگاه‌ها از حسگرهای نوری و تکنولوژی فتوسل برای تشخیص و جدا کردن ضایعات و ناخالصی‌ها استفاده می‌کنند. بوجاری فوتوسلی با دقت بالایی انواع ضایعات را شناسایی کرده و آن‌ها را از حبوبات سالم جدا می‌کند.
  • بوجاری مکانیکی: این دستگاه به‌صورت مکانیکی و با استفاده از لرزش‌ها و فیلترها، حبوبات را از ضایعات جدا می‌کند. بوجاری مکانیکی عموماً برای جدا کردن ضایعات سنگین‌تر یا سبک‌تر از دانه‌های حبوبات استفاده می‌شود.

  3. نوار نقاله دست‌چین در خط تولید حبوبات

نوار نقاله دست‌چین برای عملیات دستی در خط تولید حبوبات طراحی شده است. در این مرحله، کارگران به‌صورت دستی حبوبات ناسالم یا ضایعاتی را که دستگاه‌های بوجاری نتوانسته‌اند تشخیص دهند، جدا می‌کنند. این نوار نقاله به‌آرامی حرکت می‌کند تا کارگران بتوانند به‌صورت دقیق عملیات دست‌چین را انجام دهند.

این دستگاه طراحی شده توسط مجموعه پیمان توس از ایمنی کامل برخوردار است تا کارگران بتوانند به راحتی این مرحله را به پایان برسانند.

  4. دستگاه سورتینگ و مرتب سازی حبوبات

این دستگاه‌ها برای جداسازی و مرتب‌سازی حبوبات بر اساس اندازه، رنگ، شکل و کیفیت استفاده می‌شوند. هدف اصلی آن‌ها حذف ضایعات و افزایش یکنواختی محصول است. این فرایند به بهبود کیفیت نهایی حبوبات و کارایی خطوط تولید کمک می‌کند.

  5. ماشین پولیش

ماشین‌های پولیش در فراوری محصولات کشاورزی مانند حبوبات، استفاده می‌شوند تا سطح دانه‌ها را براق و جذاب کنند. این دستگاه‌ها با حذف گردوغبار و پوسته‌های اضافی، ظاهر محصول را بهبود می‌بخشند و به آن‌ها جلوه‌ای تمیز و درخشان می‌بخشند که برای بازارپسندی محصول اهمیت دارد.

  6. دستگاه بسته‌بندی حبوبات

این دستگاه‌ها به طور خودکار یا نیمه‌خودکار برای بسته‌بندی انواع حبوبات به کار می‌روند. آن‌ها معمولاً دارای یک نوار نقاله هستند که مواد را به سمت دستگاه هدایت می‌کند تا فرایند بسته‌بندی به‌صورت منظم و سریع انجام شود.

انواع دستگاه‌های توزین و بسته‌بندی:

  • دستگاه تمام اتوماتیک چهار توزین: این دستگاه قابلیت بسته‌بندی بین ۱۵ تا ۲۵ بسته در دقیقه را دارد. مقدار بسته‌بندی قابل تنظیم از ۲۰ گرم تا چند کیلوگرم است و مصرف برق آن حدود ۴ کیلووات بر ساعت است.
  • دستگاه بسته‌بندی ۱۰ توزین مولتی هد: این مدل برای بسته‌بندی دقیق و سریع‌تر به کار می‌رود و معمولاً در کارخانه‌های بزرگ‌تر استفاده می‌شود.
  • ماشین بسته‌بندی توزین‌دار گرانولی: این دستگاه‌ها برای بسته‌بندی مواد گرانولی مانند حبوبات، خشکبار، قهوه و نمک استفاده می‌شوند. از توزین دقیق برای تنظیم وزن محصول در هر بسته استفاده می‌کند.
  • دستگاه بسته‌بندی حجمی: این دستگاه‌ها به‌جای وزن، بر اساس حجم محصول عمل می‌کنند و برای مواد یکنواخت مناسب‌اند.
  • دستگاه بسته‌بندی حبوبات خانگی: این دستگاه‌ها کوچک‌تر و مناسب برای استفاده خانگی هستند. به دو نوع دوخت دستی یا پدالی و همراه با تاریخ‌زن تقسیم می‌شوند و برای بسته‌بندی محصولات در مقادیر کم مناسب‌اند.
  • دستگاه بسته‌بندی حبوبات خانگی نیمه اتوماتیک (پرکن گرانول): این دستگاه علاوه بر حبوبات، برای بسته‌بندی موادی مانند خشکبار، قهوه و نمک نیز استفاده می‌شود. دستگاه به صورت پدالی است و مناسب برای کسانی است که به دنبال تولید در مقیاس کوچک یا خانگی هستند.

مزایای خطوط تولید و بسته‌بندی حبوبات

استفاده از خطوط تولید و بسته‌بندی خودکار و نیمه‌خودکار به افزایش سرعت و دقت در فرایند تولید و بسته‌بندی کمک می‌کند و در نتیجه بهره‌وری کلی کارخانه افزایش می‌یابد.
بسته‌بندی خودکار توسط ماشین‌آلات ساخته شده توسط پیمان توس، می‌تواند از آلودگی محصولات جلوگیری کند و باعث افزایش استانداردهای بهداشتی در فرایند تولید شود. همچنین، دستگاه‌های دقیق و خودکار باعث تولید محصولاتی با کیفیت و یکنواخت می‌شوند که به رضایت بیشتر مشتریان و افزایش بازارپسندی محصولات کمک می‌کند.

ملزومات و پیش‌نیازهای خط تولید حبوبات

برای راه‌اندازی یک خط تولید حبوبات، حداقل به ۲ نفر نیروی کار نیاز است تا کارهای نظارت و مدیریت خط تولید را انجام دهند.
همچنین، حداقل فضای مورد نیاز برای راه‌اندازی خط تولید حبوبات، ۱۰۰ مترمربع است. به طور کلی، بسته به ظرفیت تولید، فضای مورد نیاز بین ۱۰۰ تا ۱۶۰۰ مترمربع متغیر است. برای مثال:

  • خط تولید با ظرفیت ۱ تن در روز به فضایی حدود ۲۰۰ مترمربع نیاز دارد.
  • خط تولید با ظرفیت ۵ تن در روز به فضایی حدود ۵۰۰ مترمربع یا بیشتر نیاز خواهد داشت.

هزینه راه‌اندازی خط تولید حبوبات

هزینه راه‌اندازی خط تولید حبوبات به عوامل متعددی مانند نوع و ظرفیت دستگاه‌ها، میزان خودکار بودن خط تولید، فضای مورد نیاز و هزینه‌های نیروی کار بستگی دارد. انتخاب تجهیزات مناسب و طراحی بهینه می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش هزینه‌ها و افزایش بازدهی سرمایه‌گذاری داشته باشد.

در این راستا می‌توانید با مشاوران مجموعه پیمان توس در تماس باشید. مشاوران به صورت تلفنی و حضوری نیازمندی‌های لازم برای راه‌اندازی خط تولید را بررسی کرده و اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.

فرم ثبت مشاوره برای راه اندازی خط تولید

سوالات متداول

آیا ماشین‌آلات استفاده شده در خط تولید حبوبات ساخت ایران هستند؟

بله ماشین‌آلات این خطوط تولید ساخت ایران و به طور مشخص از محصولات ماشین‌سازی پیمان توس مشهد هستند.

خط تولید حبوبات می‌تواند در سطح خانگی نیز راه‌اندازی شود با این حال باید فضای کافی برای استقرار تجهیزات وجود داشته باشد.

سفارش انواع دستگاه های خط تولید

قند | نبات | شیره و …
مشاوره رایگان با تیم مهندسی پیمان توس